/També que es prorroguin tots els contractes de lloguer automàticament, beneficis fiscals pels propietaris que condonin o ajornin les rendes i agilitat en les ajudes de lloguer

/També que es prorroguin tots els contractes de lloguer automàticament, beneficis fiscals pels propietaris que condonin o ajornin les rendes i agilitat en les ajudes de lloguer

El Govern de les Illes Balears, en les reunions que avui mantindran avui horabaixa el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana José Luis Àbalos, plantejaran la conveniència d’aturar l’activitat de la construcció i, en el cas d’habitatge, mesures per abordar les dificultats en els pagaments dels lloguers que tindran molts de ciutadans.

Respecte de l’activitat de la construcció, des del Govern es traslladarà als ministres que s’ha estat fent feina, amb la implicació de tots els agents lligats al sector de la construcció, en una ordre que regula les condicions en què s’ha de desenvolupar l’activitat a les obres per garantir la màxima seguretat als treballadors. No obstant això,  es defensarà com a més convenient el cessament de l’activitat, decisió que correspon a l’Estat.

 

En matèria d’habitatge, el conseller Marc Pons traslladarà al ministre José Luis Ábalos les següents propostes:

-De la mateixa manera que s’ha aprovat la suspensió del pagament de les hipoteques per a les famílies afectades pels efectes de la crisi sanitària, el Govern de les Illes Balears plantejarà que és imprescindible adoptar també mesures per a les famílies amb habitatge en règim de lloguer.

Aquestes mesures es podrien concretar en:

-una moratòria dels lloguers. Podria ser amb l’obligació de pagament posterior de les quantitats degudes, o bé una suspensió, en la qual no es reportin aquests imports. Al mateix temps es demanaran mesures compensatòries que permetin atendre les situacions més vulnerables tant d’arrendadors com d’arrendataris.

A més de la moratòria de lloguers es plantejarà:

• En tant es mantingui aquesta situació excepcional o es prolonguin els seus efectes econòmics més directes, que es prorrogui de manera automàtica el venciment dels contractes que acabin dins d’aquest període, per a donar estabilitat a aquelles famílies més perjudicades pels efectes de la crisi.
• Establir programes d’incentius fiscals als propietaris disposats a llogar habitatges a preus assequibles, amb bonificacions específiques per a aquells que, tenint un contracte en vigor, redueixin la renda fins a aquests preus o, de poder, condonin les mensualitats.
• Establir mecanismes de crèdits subvencionats, de ràpida tramitació i concessió, que serveixin de pont a les famílies afectades per a fer front a aquests mesos d’incertesa fins que millori la situació econòmica.
• Fixar nous mecanismes d’ajudes al lloguer més àgils que els actualment prevists en el Pla Estatal d’Habitatge, que pels seus requeriments de tramitació, porten aparellada una tramitació complexa que fa que el pagament efectiu de l’ajuda quedi separat en el temps del moment en què la família va assumir el cost d’aquest lloguer.

Source link

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *