Es podria disposar d’un altre hotel a Mallorca, d’un a Menorca i d’un a Eivissa

Es podria disposar d’un altre hotel a Mallorca, d’un a Menorca i d’un a Eivissa

El Servei de Salut es prepara per habilitar quatre hotels per allotjar pacients amb COVID-19 lleus o asimptomàtics. Aquestes instal·lacions hoteleres es medicalitzaran per poder acollir pacients en un futur, en el cas que els centres sanitaris públics i privats necessitin suport.

Actualment, ja s’ha condicionat l’hotel Melià Palma Bay, de Mallorca. El Servei de Salut podria reconvertir un hotel més a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. A hores d’ara s’està verificant que aquests establiments comptin amb les condicions idònies per acollir pacients.

Cal remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat de les Illes Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, és necessari preveure una alternativa en cas que s’incrementi el nombre de casos i es faci necessari descongestionar els recursos sanitaris de què disposen les Illes Balears.

Si es dóna aquest cas, els hotels medicalitzats estaran a punt per acollir pacients, lleus o asimptomàtics, amb COVID-19. També hi seran derivats aquells que requereixin aïllament en els casos següents: que no disposin d’un domicili, que el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables.

L’hotel Melià Palma Bay pot tenir una capacitat màxima de 250, llits distribuïts en 8 plantes. De moment, només s’ha habilitat la primera —amb 35 habitacions— que gestionarà l’Hospital Universitari Son Llàtzer. El personal sanitari que s’hi preveu desplaçar, si fos necessari, és d’aproximadament uns 15 professionals per planta.

El condicionament d’aquest establiment ha estat possible gràcies a la col·laboració del grup Melià Hotels, de la Brigada d’Infanteria Palma 47 de l’Exèrcit de Terra i de l’Ajuntament de Palma. L’operatiu va començar dilluns amb el desplegament de vint-i-cinc militars —organitzats en diferents torns— que van fer la distribució del mobiliari necessària per a l’adaptació. Ahir, els tècnics del Servei de Salut i personal de l’Hospital Son Llàtzer van preparar tots els circuits d’entrades i sortides de pacients, mapa de llits, bugaderia, farmàcia, infermeria, muntatge dels sistemes informàtics, alimentació i recollida selectiva. Avui, s’enllestirà la formació en prevenció de riscos laborals i la posada a punt definitiva de l’establiment.

 

Source link

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *