El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui mitjançant videoconferència per decidir el calendari de les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU). Ambdues institucions han decidit que les proves ordinàries PBAU es celebraran els propers 7, 8 i 9 de juliol. També s’ha decidit avui suspendre per aquest curs les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària. Aquestes proves s’encarreguen d’avaluar el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtiques dels aspirants a mestre.

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui mitjançant videoconferència per decidir el calendari de les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU). Ambdues institucions han decidit que les proves ordinàries PBAU es celebraran els propers 7, 8 i 9 de juliol. També s’ha decidit avui suspendre per aquest curs les proves d’admissió als graus d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Aquestes proves s’encarreguen d’avaluar el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtiques dels aspirants a mestre.

A la reunió han participat per part del Govern, la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons. A més de Biel Colom, assessor del Servei d’Ordenació Educativa de la Conselleria.

Per part de la UIB han assistit a la reunió, la vicerectora d’estudiants, Rosabel Rodríguez, el vicerector de docència, Juan Frau, i el director del secretariat Tècnic d’Accés a la Universitat, Joan Antoni Mesquida.

Aquest acord arriba un dia desprès que la Conferència Sectorial d’Educació acordés ajornar la celebració de les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat a tot l’Estat i dónes a les comunitats autònomes el termini entre el 22 de juny i el 10 de juliol, per celebrar la convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària s’hauria de celebrar abans de dia 10 de setembre.

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha recalcat que era molt important arribar a un acord quan abans millor, ja que ara és moment de llevar incerteses entre el professorat i els alumnes de segon de batxillerat, que s’han de presentar a les proves, de manera que es vegin perjudicats el mínim possible.

Per la seva banda, Llorenç Huguet, ha manifestat que la celebració d’aquestes proves respectarà en tot moment la normativa de seguretat per fer front al Coronavid-19 prevista per actes multitudinaris de més de mil persones.

Source link

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *